כשרות

כשרות

במדינת ישראל אין איסור למכור מזון שאינו כשר, אולם כאשר עסק מעוניין לפרסם עצמו בתור מקום כשר החוק מחייב אותו לעשות זאת דרך הרבנות המקומית. רובם המכריע של היהודים בישראל רוצה לאכול מזון כשר, אך רבים מהם לא בקיאים בהלכות הכשרות, ומסתמכים רק על תעודת ההכשר, בלי לדעת מה עומד מאחוריה. מכאן הצורך גדול לוודא שמקום המפרסם לציבור שהוא כשר, משווק מזון כשר, ולא מוליך שולל את הצרכנים בהצגת חותמות כשרות של גופים לא אחראיים. הדרך לעשות זאת היא שמירה, חיזוק ותיקון של מערך הכשרות הממלכתי, ולא ניסיונות להריסתו

חשיבותה של הכשרות הממלכתית

החוברת מתייחסת לטענות הענייניות שעלו נגד מערך הכשרות בדו"ח האוצר ומציעה פתרונות ישימים שמטרתם לשפר את מערך הכשרות ולאפשר התייעלות והוזלת עלויות לצרכן, תוך שמירה על סטנדרטים אחידים והקפדה על כללי ההלכה. את ההצעות גיבשו אנשי מקצוע הבקיאים בתחום הכשרות הארצית והעולמית, והן מתבססות על ההסכמה כי הרבנות הראשית, מתוקף היותה מאז ומתמיד הסמכות ההלכתית העליונה במדינת ישראל וגוף ציבורי ללא אינטרסים כלכליים, היא הגוף המתאים ביותר לפקח ולנהל מערך מסועף ובעל השפעה רבה כל כך על בעלי העסקים והצרכנים הפרטיים.

לדף נחיתה

עוד בנושא כשרות

מאמרים מאמרים

הקודם   1    2    3    הבא