לבחור נכון – כנס דיגיטלי מבית 'חותם' להורים ולאנשי חינוך ביחס לסוגיית גיוס בנות דתיות לצה"ל
השאלה שעומדת לפנינו מעסיקה הורים ואנשי חינוך רבים: איך לסייע לבנות המתלבטות בין צבא לשירות לאומי?
ארגון 'חותם' מפרסם בימים אלו חוברת חדשה הפונה להורים ולאנשי חינוך ומציעה להם כלים להסברה ולבירור הנושא יחד עם הבנות המתלבטות.
השקת החוברת תתקיים היום, יום שני א' חשוון (19.10), במהלך כנס דיגיטלי של 'חותם' שיוקדש לבירור הנושא ע"י אנשי ונשות חינוך ורבנים מטובי העוסקים בתחום.
לינק ישיר לכנס הזום שיתחיל בשעה 18:00>>
כתבה על הסרטון והחוברת מבית 'חותם'>>
הסרטון שפורסם לקראת הכנס:
כמה גופים הפועלים נגד צביונה היהודי של המדינה עתרו לפני כמה שנים לבג"ץ נגד הרב שמואל אליהו, בניסיון לפגוע בפעילות הרב ובדעת התורה אותה הוא משמיע בפורומים שונים. במעקב שיטתי הם הביאו בפני בית המשפט כל ציטוט וכל אמירה שאינה תואמת את תפיסת העולם הליברלית, וביקשו להפליל את הרב בשל כך. לפני כמה שבועות הורה בג"ץ להעמיד לדין משמעתי את הרב אליהו בשל אותן אמירות..
ארגון 'חותם', מיהר להביע תמיכה ברב אליהו וקרא לכלל הרבנים לא להירתע מלומר את האמת, למרות הרדיפה המשפטית: "...בעוד שמדינת ישראל היא מדינה יהודית המתבססת על מסורת ישראל, בית המשפט נלחם באזרחיה בכל דרך ומנסה להשתיק עמדות רבני ישראל. אנו מחזקים את הרב ואף מפצירים בו וברבנים בכלל שלא לחשוש מלומר בקול את האמת כפי שעושה הרב אליהו."
כתבה בערוץ 7: ארגון חותם: מפצירים ברבנים לא לחשוש מלומר בקול את האמת>>
פוסט של 'חותם' לחיזוק הרב אליהו>>
בתחילת חודש תשרי התקיים דיון מיוחד של השדולה החדשה לשיפור שירותי הדת, שדולה המעוניינת לפעול בנושא מתוך שיתוף פעולה עם הרבנות הראשית. הדיון עסק בשיפור מערך הכשרות בישראל, והעלה כיוונים מעשיים לשם כך.
מר יצחק וזאנה, נציג 'חותם' בדיון, אמר כי ''חוקי הכשרות נתפרו בצורה של טלאי על טלאי. צריך לייצר חקיקה מסודרת שתבטא את היחס של מדינת ישראל לנושא. הכל צריך להיעשות יחד עם הרבנות הראשית. הממשק בין הרבנות הראשית לרבנות המקומית אינו ברור והגיע הזמן לעשות סדר בנושא''.
לכתבה בערוץ 7 וכן לצפייה בכנס (נציג 'חותם' מדבר בשעה 01:17)>>
כל יהודי המתפלל בכל יום על קיבוץ גלויות, שמח על כל יהודי העולה ארצה ומקים כאן את ביתו. ודאי שכך הדבר גם ביחס לאחינו יהודי אתיופיה החוזרים לארץ לאחר גלות ארוכה. אבל לצערנו ישנם גורמים שמנצלים את שמחת קיבוץ הגלויות להכנסת גויים, חלקם אף מיסיונרים, מתוך אינטרסים זרים.
גורמים שמכירים את הסוגיה מקרוב, מספרים כי במחנות ה"עולים" באדיס אבבה ובגונדר נמצאות קבוצות לא יהודיות, ואף בעלות תפיסות נוצריות ומיסיונריות, שפוגעות בצביון היהודי של המדינה.
כתבה: ארגון חותם מזהיר: לא להעלות מסיונרים מאתיופיה>>
כתבה נוספת בנושא:
במהלך חודש יולי 2020 התקיים דיון בוועדת העלייה הקליטה והתפוצות, בנוגע לכניסת אזרחים ישראלים לישראל בעידן הקורונה. הדיון עסק גם בהיתר כניסת קרובי משפחה מדרגה ראשונה לחתונות בישראל. במהלך הדיון הקשו חברי הכנסת אנדריי קוז'ינוב ואלכס קושניר על מנכ"ל הרשות לאוכלוסין ולהגירה, האם הוא יעניק אישור כניסה גם כשמדובר בנישואים אזרחיים ורפורמיים.
תשובת המנכ"ל לח"כים הייתה מגומגמת. מדבריו עלה כי כלל אין הגדרה הקובעת מה זה נישואים בישראל. בנוסף, הוא אמר בפירוש כי ביחס ל"נישואים רפורמיים אין בעיה", כלומר, הרשות שבניהולו מכירה ב"נישואים" כאלה ביחס לצורך שעלה בדיון.
ארגון 'חותם' פנה לממונה על חוק חופש המידע במשרד הפנים, וביקש שיעביר לידיו את לשון החוק ו/או התקנה ו/או ההחלטה התואמת את דברי המנכ"ל לעיל, המנוגדים לחוק מפורש המגדיר את הנישואים בישראל וקובע שבין בני הדת היהודית נישואים הם רק אלו המתקיימים ע"י הרבנות הראשית לישראל. תשובת משרד הפנים הפנתה את 'חותם' לחומרים מהם עולה באופן ברור כי יש הגדרה לנישואים בישראל, ובין בני הדת היהודית נישואים הם דווקא אלו המתקיימים ברבנות.
לאחר קבלת תשובת המשרד, 'חותם' הוציא מכתב למנכ"ל הרשות עצמו, עם העתק לשר הפנים, וביקש ממנו להבהיר ולהסביר את דבריו שלכאורה עומדים בניגוד מוחלט לחוק הישראלי.