הדרישה היהודית להקמת המדינה, בימים שקדמו להקמתה, באה לידי ביטוי בקריאה שכולם הכירו באותם ימים: "מדינה עברית – עלייה חופשית!" השינוי הקל שבכותרת מבטא מגמה שאנחנו פוגשים בימים האחרונים: המדינה צריכה לקבל כל מהגר מטעמים הומניים, ומכאן הדרך למדינת כל אזרחיה קצרה ביותר.
לשרים בממשלה הנוכחית יש פתרון פשוט לבעיה: נגייר את כולם בתנאים מקילים והכל יהיה בסדר.
אבל יש גם פתרון אחר: נסייע לפליטים עד כמה שניתן בארצם שלהם, ואילו המדינה תישאר פתוחה לכל דיכפין – בתנאי שהוא גם ייתי ויכול, ליהודי העולם שיבואו ויקחו חלק בחיזוק המדינה יהודית.
חוברת חדשה שפרסמנו בימים האחרונים נותנת מענה לשאלות ובירורים שעלו מהשטח.
ערוץ 7: ארגון חותם מציג: שו"ת הגיור>>
מה כלול בחבילת הגיור של 'כהנא גיור אקספרס'? בסרטון מבית 'חותם' המחשנו בסגנון הומוריסטי את המציאות העגומה שעלולה להתרחש כאן אם רפורמת הגיור של השר כהנא תצא לפועל.
ערוץ 7: סרטון חדש של ארגון חותם: גיור נטול גיור>>
ערוץ 14: קמפיין חדש תוקף את רפורמת כהנא: "גיור נטול גיור">>
אתר 0404: סרטון חדש נגד הרפורמה של מתן כהנא: "גיור נטול גיור">>
עמיטל בראלי בראיון ליהודה שלזינגר ב'ערוץ 14' בעקבות פרסום הסרטון>>
הרב יעקב אריאל מבהיר ומבחין בין גר שכיום הוא יהודי ש"נחלש" לבין אדם שבעצם כלל לא התגייר מלכתחילה.
פעילות הסברה נוספת ביחס למאבק ברפורמת הגיור:
שפה משפחתית – עם מיכאל פואה
מה מקומה של המשפחה בישראל מאז ומעולם?
מי מפחד מהמשפחה ומדוע?
מה היחס בין הזכות להורות לבין הזכות להורים?
מיכאל פואה, יו"ר ארגון 'בוחרים במשפחה', התארח אצלנו לפודקאסט שעסק בכל השאלות הללו ובעוד שאלות חשובות אחרות.
ערוץ 7: "לשר הבריאות מפריע כל מושג של משפחה עם אבא ואמא">>
ההשפעה הפוליטית על ההגירה לישראל – עם עוה"ד ד"ר יונה שרקי
בשיחה שקיימנו עם עוה"ד שרקי, יועמ"ש המרכז למדיניות ההגירה הישראלית, דיברנו על השחיקה ברוב היהודי במדינה ועל האתגרים הרבים בתחום זה - כשהפעם הדגש היה על ההגירה הלא יהודית מאתיופיה בעשורים האחרונים.
ערוץ 7: ד"ר יונה שרקי: "פחות מ-3% מהעולים מאתיופיה הם יהודים">>
איך מודדים ערך עצמי?
מהי הבעייתיות בשירות בנות בצה"ל, מה עם ערך השוויון?
הרבנית נעמי שפירא מבררת מהו שוויון באמת, ואיך נמנע את איבוד הערך העצמי שלי בשם שוויון מדומה.
התערבות בהחלטות הרשות המבצעת והמחוקקת, כולל ביטול החלטות ואף חוקים, אינה מדיניות זרה בבג"ץ, ראו דו"ח שכתבנו בנושא זה בעבר. אך מתברר שיש מקרים שבהם בג"ץ חורג מדרכו בקודש.
לפני כמה שבועות הגשנו בקשת הצטרפות כידידי בית המשפט לבג"ץ בדרישה למנוע את המשך ההגירה הלא יהודית מאתיופיה. בתופעת ההגירה הזו עסקנו כאן בעבר – מזה יותר מ-20 שנה ישראל מביאה מאתיופיה אלפים רבים של מהגרים שאינם יהודים ואפילו אינם זכאי חוק השבות. זה קורה עפ"י החלטות ממשלה שסותרות זו את זו, שמחליטות בכל פעם להביא אלפי הפליטים האחרונים ולסגור את המחנות אחת ולתמיד - אלא שמיד אח"כ המחנות מתמלאים במקומיים נוספים שרוצים לשפר דיור, וחוזר חלילה.
טענת העתירה: המדינה צריכה להפסיק הגירה שנעשית בניגוד לחוק השבות ולמדיניות ההגירה הישראלית, ושיש לה השלכה משמעותית על זהות המדינה.
תופתעו לשמוע – בג"ץ החליט לבטל את העתירה בשל טענות מנהליות, ויחד עם אמירה של השופט שטיין: נושא העתירה הוא עניינו של יום הבוחר ולא של יום העותר.
על רקע המלחמה באוקראינה - ציונות היא לא גזענות
הרב איתי אליצור, חבר ארגון חותם, מסתכל בלבן של העיניים בסוגיית המהגרים מאוקראינה ומסביר למה לא נוכל לארח אותם כאן אפילו לילה אחד.
סוגיית החמץ בצה"ל - הזהות היהודית היא הבסיס לקיומנו המשותף כאן
ראיון מאתגר אצל אלי ביתאן שהחל בסוגיית הכנסת החמץ לצה"ל בפסח, המשיך לבירור רחב יותר על מהו צה"ל, מה היחס לנישואים אזרחיים, ובכלל - האם יש צורך בנקודות יסוד שיבטאו את הזהות היהודית המשותפת לנו כאן במדינת ישראל?
אני בוחר להיות עם האמסלמים
מאמר דעה של עמיטל בראלי המביע הזדהות עם היהדות השורשית האמתית והטבעית שקיימת בקרבם של המכונים "מסורתיים", שמגולמים בהקשר זה בדמותו של חה"כ דודי אמסלם.
איך הייתה מסתיימת מגילת אסתר לו בג"ץ היה מתערב?
בסך הכל טוויסט קטן בעלילה. לקראת פורים פרסמנו מאמר של הרב איתי אליצור, שמתאר בצורה הומוריסטית איך המגילה הייתה מתגלגלת לו רק היו נותנים לבג"ץ להיכנס לתמונה ולעשות קצת סדר, כלומר הרבה בלגן.
כמה כסף השקיע משרד הביטחון במעקב אחר בנות מצהירות דת?
על בסיס נתונים שהגיעו מעתירות לחופש מידע שהגיש ארגון 'חותם', נחשף לאחרונה כי משרד הביטחון שילם 1.7 מיליון ₪ ב-8 השנים האחרונות למשרדי חקירות שעקבו אחרי בנות מצהירות.
וואלה: משרד הביטחון השקיע 1.7 מיליון במעקב אחר נערות שהצהירו שהן דתיות כדי לקבל פטור מצה"ל>>