"יש לפעול במערכת משולבת הכוללת שיח הורים-ילדים, קביעת כללים, חוקים ושימוש בכלים טכנולוגיים כדי לעצור את התדרדרות השיח ברשתות החברתיות". את הדברים הללו אמר נציג "פורום חותם, ב"ועדת המדע והטכנולוגיה" של הכנסת בראשות חה"כ משה גפני (יהדות התורה) שהתכנסה הבוקר בהשתתפות חברי כנסת; נציגים ממשרד המשפטים; מחלקת הסייבר במשטרת ישראל, משרד הביטחון; משרד הרווחה והשירותים הציבוריים; המועצה לשלום הילד; ער"ן - עזרה ראשונה נפשית; ספקי שירותי אינטרנט; חברות הסלולר ועוד, כדי לדון בהתמודדות עם הנזקים הקשים הנגרמים לבני הנוער בעקבות החשיפה הממושכת והאנונימית ברשתות החברתיות ובאתרי האינטרנט.
בוועדה ציינו את התופעה שבה בני נוער רבים סובלים מהצקות ממושכות, חרמות ואיומים דרך הרשתות החברתיות שהביאו אותם לניסיונות התאבדות שאף צלחו. "אמנם, הכנסת טכנולוגיה שתמנע מקרים כגון אלו היא לעיתים רבות לא הפיתרון הסופי, כי אם הטריגר ליצירת השיח הבין-דורי בין הורים לילדים, ובכך ישנו רווח חינוכי גדול, וקטיעה של ההסתרה מצד הנערים וההתעלמות מצד ההורים שיכול אפילו להציל חיים", אמר נציג "חותם" והציג את ניר העמדה שהוציא "פורום חותם" בשיתוף "מכון בידך" בעניין הפגיעה הקשה של הרשתות החברתיות והאינטרנט בבני הנוער.
ראש הוועדה, חה"כ משה גפני אמר כי: "ההתפתחויות הטכנולוגיות העצימו את הפגיעה בבני נוער ובמבוגרים. הרשת מאפשרת לכל העולם לראות את הפגיעות וזה יוצר דבר איום ונורא שלא היה כדוגמתו, אנחנו בעידן בו אפשר לעשות פעילות שממש תחסל בן אדם!".
נציגי המשטרה סיפרו כי המשטרה הקימה אגף חדש של חוליות סייבר אך הבהירו כי: "גם אם נעשתה עברה ברשת, לא כל דבר יכול להיות מטופל שכן החברות לא מחויבות לחוק בארץ".
מהמועצה לשלום הילד הוסיפו כי ברשת האינטרנט קל יותר לנהוג בבריונות, בשל האנונימיות שמאפשרת לגלוש ולפגוע ללא צורך בהזדהות. בנוסף, ההפרדה בין חיי היום יום לבין גלישה של הילד ברשת בו הוא מרגיש לבד ויכול לעשות ככל העולה על רוחו והזמינות של האינטרנט בכל טלפון חכם שכבר קשה יותר לשלוט על התכנים שהילד צופה בהם דרך המחשב הביתי מאפשרות לדברים חמורים ביותר להתרחש.
בנייר העמדה שפרסם "חותם" נכתב כי, ישנם היום אמצעים טכנולוגים שיכולים לתת מענה לבעיות מסוג זה. "השימוש בכלים טכנולוגיים הקיימים היום, מאפשרים לשמור על הנער, בלי לפגוע בפרטיותו. לאפשר להורים לחזור למגרש, לחזק את הנוכחות ההורית הקריטית כל-כך בדורנו ולהחזיר את האינטרנט להיות מגרש משחקים לנערים ולא רק שדה קרב להתגוששות אלימה", הבהיר נציג הפורום והוסיף כי, "ישנם שירותים הניתנים על ידי ספקיות האינטרנט שלא מאפשרות להורה גישה לחשבון הרשת החברתית כגון לרשת הפייסבוק של ילדי, ובכך מאפשר שמירה מקסימלית על פרטיותם ועל האמון בין ההורים לילדים. אך במקרה של התרעה חמורה כגון הצקות רשת (סייבר-בולינג), החרמות, סמים ואלכוהול, וכלה בפדופיליה ויצירת קשרים עם זרים, יקבל ההורה ישירות לתיבת הדוא"ל את ההודעה – אפילו אם היא התרחשה בתיבת ההודעות האישית של הילד ובכך ההורה יכול לקבל בזמן אמת מידע שיכול להציל את ילדו ושווה לבדוק את האפשרות הזאת".