הצעה ליצירת כללים אחידים למתן כשרות לעסקים ללא הבדל בין הרבנויות המקומיות בארץ.
רקע: הכשרות הממלכתית בייעודה אמורה לתת שירות שיאפשר את הימצאותו של מזון כשר בכל מדינת ישראל. כל רבנות מקומית מוסמכת לתת שירותי כשרות באזור הגאוגרפי שהיא משתייכת אליו.
מועצת הרבנות הראשית פרסמה ספר נהלים לכל סוגי בתי העסק לרמת כשרות רגילה ולרמת כשרות מהדרין. למעשה מיושמים נוהלי הכשרות של הרבנות הראשית בשטח ברשויות יחידות בלבד (ונוחלים הצלחה גדולה במקומות אלו). מצב זה יוצר בעיות בכלל המערכות וגורם להוזלת הכשרות הממלכתית מכמה סיבות:
רק בצורה אחידה, ברורה ושקופה יוכל כל צרכן לדעת לאילו מוצרים ניתנה כשרות ברמה המתאימה לו. מציאות שבה כלל העסקים עובדים תחת נהלים אחידים וללא מתן אפשרות לשיקולים זרים בקבלת ההחלטות תחזק את מעמד הכשרות הממלכתית.
נוסח תיקון החוק המוצע: הצעת חוק איסור הונאה בכשרות (תיקון מס' ___)(כללים אחידים למתן תעודת הכשר), התשע"ד-2014
2א' – כללים למתן תעודת הכשר
(א) מועצת הרבנות הראשית לישראל רשאית לקבוע נורמות אחידות למתן תעודת הכשר, ובין השאר בעניינים הבאים:
(1) תנאי סף לתפקיד משגיח כשרות.
(2) מסמכים שעל בית האוכל, מקום הייצור של המצרך או בית השחיטה להציג בפני הרב המוסמך לתת תעודת הכשר או מי שהסמיך לכך או בפני משגיח הכשרות במקום.
(3) היקף שעות השגחה הנדרש לפי סיווג בית האוכל, מקום הייצור של המצרך או בית השחיטה, לפי העניין.
(4) רמות כשרות שונות ודרישות הכשרות בכל רמה.
(5) כל עניין אחר הדרוש לשם שמירה על דיני הכשרות בלבד.
(ב) נקבעו כללים לפי הוראות סעיף קטן (א), לא ייתן רב המוסמך לתת תעודת הכשר, להלן 'תעודה', אלא בהתאם לכללים האמורים.
2ב' – ביטול הסמכה למתן תעודת הכשר
מועצת הרבנות הראשית לישראל, או ועדה שהסמיכה לכך, רשאית לבטל הסמכתו של רב המנוי בסעיף 2 לחוק זה לתת תעודת הכשר, אם ראתה שהרב פועל בניגוד לנורמות שנקבעו לפי סעיף 2 א' לחוק זה, או שנהג שלא כשורה במילוי תפקידו.